sunnuntai 8. huhtikuuta 2018

Herkuttelua Tallinnassa

Usein törmää kysymyksiin mihin syömään? Meillä kaikillahan on ruuan suhteen erilainen maku, tarve ja mieltymykset.
Itse pyrin aina matkustaessani syömään paikallisissa ravintoloissa. Tosin kerran erehdyin menemään Tallinnassa sinne minne moni muukin suomalainen eksyy eli Amarilloon. Ei ja ei ja vielä kerran ei. Nyt mietin näin jos en asuisi täällä enkä tosin täällä asukkaanakaan sinne toiste mene. Suomessa sinne pääsee vaikka joka päivä, eikö ?

Ja löytyyhän täältä toki samat pikaruoka ravintolat kuin Suomessa ja jos suurin himosi on saada juustohampurilainen niin säästää siinä ainakin vähän. Eli vaikka ovat hinnat täällä moneesakin suhteessa nousseet niin Hesessä ja Macissa sentään vielä edullisempaa ;) Eikun Heseen, että suositaan sitten edes suomalaisia :)

Todella moni suuntaa aina myös vanhaan kaupunkiin vaikka esimerkiksi Telliskiven alueelle on tullut paljon loistavia sekä myös hintatasoltaan edullisempia ravintoloita. Mikä Tallinnassa on iso plussa: ravintolat on usein tunnelmallisia eivätkä todellakaan ole kopioita toisistaan. Kannattaa myös varata aikaa ja syödä todella pitkän kaavan mukaan ja silti lasku ei useimmitenkaan kauhistuta samoin viini on huomattavasti edullisempaa ruokaillessa  kuin Suomessa muuallakin kuin viinakaupassa.

Suomessa asuessa oli helppo löytää aasialaisia ravintoloita, mutta täällä ei niinkään.  Itse olen muutaman kerran käynyt TOA-Taste of Asiassa osoitteessa Rotermanni 2 ja ruoka on ollut loistavaa ja laskukin kukkarolle mieluinen. TOA sijaitsee Rotermanni kvartalin kupeessa eli jos olet menossa esimerkiksi vaateostoksille Bershskaan, Bull & Bear tai  Stratovariukseen ja muutenkin liikut keskustan tuntumassa muista varata aikaa poiketa TOA:ssa. Palvelu on ollut loistavaa molemmilla kerroilla ja jo aiemmin totuttuun tapaan aloitan aina kevätkääryleillä. Lopuksi muista tilata heidän loistavasta jälkiruoka valikoimasta thai pannacottaa, vie muuten kielen mennessään niin että tekisi mieli nuolaista koko astia :)


TOA alakerrasta


TOA alakerrasta
Yläkerrasta kuvaa



Vanhan kaupungin kupeessa on myös kala ruuan ystäville vahva valinta nimensäkin mukainen Sea Food osoitteessa Viru 24. Valikoima on laaja ja itse söin viimeksi kevyemmin tai niin luulin kunnes näin annoksen. Katkarapu-ceasar joka täytti odotukset. Meitä oli isompi seurue ja osa otti ihan perinteiset silakkapihvit muusilla joita en tosin edes ajatellut sieltä saavan. Oli loistavasti valmistettua lohta kauniisti aseteltuna, äyriäisiä jne. Valikoima on vaan todella suuri eli poikkea ihmeessä. Kesällä heille tulee myös iso terassi jossa voi jatkaa iltaa ensin syötyjen kalaherkkujen jälkeen jatkamalla hyvän musiikin ja loistavien juomien parissa.

Seafood ulkoa päin

Seafoodissa paljon upeita yksityiskohtia

Seafoodin alakerta




A-terminaalista Kalamajan suuntaan löytyy Kohvik Moon osoitteessa Vörgu 3, jossa nuoret yrittäjät ovat luoneet tyhjästä todella suositun lounas paikan. Hinta ei päätä huimaa ja koskaan ei ole tarvinnut pettyneenä poistua. Paikkaan tosin kannattaa saapua heti kun lounasaika alkaa tai usein varmistaa paikka varaamalla pöytä. Viimeksi käydessä suomalaisena luin listasta, että päivän lounas on kotletti ja ajatelin että nyt poikkeuksena tilaan listalta. Onneksi olen kuitenkin perinteinen utelias suomalainen ja vilkaisin naapuri pöytään ja kyseessä olikin leivitettyä kanaa. Annos oli todella maukas ja täyttävä ja tosiaan ruoka juoman kanssa 6€. Iltaisin tosin paikka muuttuu a`la carte ravintolaksi, jolloin todella kannattaa varata pöytä. Ravintola on myös palkittu a`la carte ravintolana.


Frenchy, joka löytyy osoitteesta Telliskivi 60 a on viihtyisä ranskalainen ravintola. Ensi kuvitelma oli ehkä ranskalaisen keittiön perusteella, että kyseessä hintava ravintola. Mutta todella kohtuuhintainen ja omaan makuun oli alkuruokana nautittu sipulikeitto, jossa jälkimakuna hyvä säväys. Pääruuaksi valitsin kasvis version ja se vahvisti tunnetta, että he osaavat käyttää oikein raaka-aineita ja mausteita. Eli loistavaa oli :) Jälkiruoka jäi kokeilematta, mutta menen varmasti toistekin ja silloin aion testata heidän jälkiruoka valikoimaa. 


F-Hoone osoitteessa Telliskivi 60A tarjoilee aamiaista ja menunkaan hinnat eivät päätä huimaa. Pääruuat on 3,50€-10,50€. Itse kävin kokeilemassa tosin aamiaista ja menu on vielä kokeilematta. Se on joku päivä kyllä listalla, mutta kun Telliskivessä todella löytyy niin paljon erilaisia kiinnostavia paikkoja. Vaikka usein sanon, ettei Googlea kannata käyttää niin tunnon tarkasti, koska sieltä tulee maksetut mainokset aina vastaan niin Google Mapsilla löydät helposti alueen ja suosittelen menemään ihan fiiliksen perusteella enkä usko että pettyneenä poistut.


Vaikka alussa mainitsin, että kaikki päätyvät aina vanhaan kaupunkiin niin siellä kokeilemisen arvoinen on Ravintola Rataeskavu 16, joka nimensä mukaisesti sijaitsee juuri Rataeskavu 16:ssa. Olimme työ dinnerillä ja palvelu oli parasta mitä koskaan olen missään maassa tai ravintolassa saanut. Tietämys ja tarjoilijan heittäytyminen tilanteeseen sai meidät kaikki hämmästelemään. Ohessa muutamia kuvia annoksista. Paikassa myös mainitsemisen arvoista on heidän itse tekemä leipä. Sitä olisi voinut mukaan kotiinkin tuoda :)
Rataeskavun jo kuuluisaksi muodostunut leipä

Pääruokana söin lohta



Paljon Tallinnassa on myös upeita kahviloita joissa kannattaa poiketa. Esimerkiksi Carmen cafe Rotermanni kvartaalissa, jossa edulliset hinnat ja loistavat pikku suolaiset kuin makeat kakutkin.
Tai jos olet jo melkein satamassa ja sinulla jää aikaa poikkea Kochi Aidad kahvilassa mikä aivan D-terminaalin kupeessa osoitteessa Lootsi 10. Vaikka paikka tuntuu olevan turistien suosiossa ja selvästikin sijainnilla tiedetään, että turisteja käy se ei pahemmin näy hinnoissa. Ohessa muutama kuva myös kun poikkesin lattella. Vieressä sijaitsee myös kiva pieni sisustuskauppa.



Ja löytyyhän täältä myös smoothie buumin ollessa kuumimmillaan paljon samankaltaisia paikkoja kuin Suomessa mm. Blender, joka on joka ostoskeskuksessa ja hinnat on tosiaan puolet vähemmän kuin Suomessa. Omat suosikkini löytyvät heidän laajasta vihersmoothie valikoimasta, mutta toki on paljon muitakin smoothieita kuten myös pirtelöitä.



Ja kun viet kuitenkin niitä juomiakin Suomeen ;) Älä unohda KIITOS viinaa mitä saa Livikosta tai jos matkustat Eckerö Linen M/S Finlandialla. Mikä on parempi tapa kiittää pullolla jos siinä jo valmiiksi lukee itse asia. Kiitos viina on nyt kovassa suosiossa ja mikä parasta sehän on nuorten suomalaisten miesten kehittämä tuote :)




Aurinkoista kevättä ja loistavia maku nautintoja :)

Satu


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Herkuttelua Tallinnassa

Usein törmää kysymyksiin mihin syömään? Meillä kaikillahan on ruuan suhteen erilainen maku, tarve ja mieltymykset. Itse pyrin aina matkusta...